Warstwa ochronna na powierzchniach metalowych

Jako że interesuje się gotowaniem lubię rozszerzać ilość dostępnych dla mnie narzędzi kuchennych. Dzięki temu mogę przeprowadzać corazto nowe kuchenne eksperymenty. Zyskuję na tym nie tylko ja, ale i również moi znajomi dla których uwielbiam pichcić. Dlatego teraz wszystkim chwalę się moimi nowymi nabytkami z których jestem bardzo dumny. Gotowanie z nimi jest dużo prostsze i przyjemniejsze.

Niklowane powierzchnie metalowe

niklowanie aluminiumChodzi mi o nowy komplet garnków oraz płytę grzewczą. Naczynia do gotowania są wyjątkowo dużej pojemności, a tego brakowało mi w kuchni. Poza tym pokryte są wyjątkowo cienką warstwą glinu. Takie niklowanie aluminium pozwala na łatwiejsze utrzymanie czystości i zwiększa trwałość. Wysoka jakość niklowania zapewnia wysoką wytrzymałość warstwy ochronnej i długie użytkowanie. Dodatkowo jestto idealne rozwiązanie do płyt grzewczych gdyż lepiej przewodzi wytwarzane w ten sposób ciepło po całym naczyniu i zmniejsza tym samym zużycie energii. Cena samych garnków była również wyjątkowo niska pomimo wysokiej jakości wykonania. Drugim zakupem była właśnie płyta grzewcza. Ponieważ żyję na wsi jesteśmy uzależnieni od butli z gazem, więc konwencjonalne podgrzewanie potraw sprawia pewne trudności. W tej chwili nie muszę się martwić o wymianę butli z propan-butanem a nowoczesne rozwiązania techniczne zastosowane w płycie zapewniają minimalne zużycie energii oraz automatyczne wyłączanie urządzenia gdy się o nim zapomni. Poza tym grzanie indukcyjne nie niszczy garnków i jest bezpieczne gdyż samo urządzenie nie nagrzewa się.

Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Oczywiście natychmiast po odbiorze moich nowych nabytków natychmiast musiałem je wypróbować. Efekt przerósł moje oczekiwania.Kładąc się spać nie mogłem już siędoczekać kolejnego dnia pełnego smacznych dań na moim stole.