Zalety naturalnych miodów

Ostatnio u mojej przyjaciółki na imprezie spotkałam się z tym, że kilka osób zamiast cukru słodziło herbatę miodem. Byłam zdziwiona, że tak dużo osób preferuje ta opcję dosładzania napojów, ponieważ kojarzyło mi sięto raczej z babcinym sposobem, który odszedł już do lamusa. Okazało się, że w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.

Kupiłam naturalny miód z polskiej pasieki

miód naturalny z polskich pasiekDowiedziałam się, że wiele osób korzysta teraz z miodu, ponieważ jestto bardzo zdrowy produkt. Zawiera w swoim składzie wiele makroelementów oraz naturalne antybiotyki, które pozwalają zwalczać drobne infekcje, na które jest się podatnym szczególnie jesienią i w sezonie grypowym. Wiele osób doradzało mi, żebym kupiła miód naturalny z polskich pasiek, ponieważ takie produkty z pewnością nie mają w swoim składzie żadnych dodatków ani konserwantów, które tylko psują ten pyszny, naturalny smak. Zdecydowałam się spróbować. Tym bardziej, że okazało się, że miód jest świetnym dodatkiem do wielu potraw i świetnie wzbogaca smak dań obiadowych. Kupiłam go w sklepie ze zdrową żywnością, gdzie był dostępny w bardzo niskiej, przystępnej cenie. W dodatku kupując go wspierałam polską gospodarkę i producentów miodu. Najpierw kupiłam mały słoiczek, ale już wkrótce przekonałam się, że dobrze będzie kupić go więcej. Był on naprawdę pyszny i miał delikatny, słodki smak.

Początkowo dodawałam go tylko do herbaty, ale już wkrótce zaczęłam piec ciasta z miodem i gotować różne potrawy w których miód był głównym składnikiem. Najważniejsze było dla mnieto, że miodu nie trzeba trzymać w lodówce. Dowiedziałam się także, że świetnie goi on rany i działa niczym woda utleniona, która zabija zarazki, które mogą zainfekować drobne skaleczenia. Można z niego także wykonać maseczki na twarz.